Normaal gezien staan er geen bomen in een waterloop. Soms planten we langs grachten/waterlopen (waterminnende) bomen omdat die met hun wortels de oevers beter vasthouden en zo de waterafvoerende functie van de gracht behouden. Af en toe verschijnen er bijvoorbeeld na een hevige regenbui wel spontaan bomen in waterlopen die dan verwijderd worden zodat de doorstroming gegarandeerd blijft.
Als je zelf bomen of andere constructies in de waterlopen vaststelt die hinderlijk zijn voor de afvoer van water, dan vragen we dit te melden aan de waterbeheerder of de technische dienst van de gemeente. Als de invloed groot is, zorgen zij voor de verwijdering van de hindernis.
In februari 2020 zijn we samen op zoek gegaan naar manieren om de problematiek rond wateroverlast, droogte, erosie en waterkwaliteit in jouw gemeente te verminderen. Er werden meer dan 100 ideeën, maatregelen en oplossingen verzameld. Bekijk hier de ideeën van inwoners, verenigingen, bedrijven, landbouwers en andere belanghebbenden. Deze ideeën werden verwerkt tot een riviercontract voor de Bellebeek, dat op 7 mei 2022 ondertekend werd.
10-02-2020 De modder op de Zonderuitgangstraat is deels afkomstig van een hoger gelegen landbouwperceel, van waar het water en de modder via een gracht op [...] lees meer
13-02-2020 De Keurebeek liep vroeger langs de klapscheutstraat voor een groot stuk ondergronds. In 2014 werd de beek over een lengte van ruim 150 m opnieuw [...] lees meer